Eläinavusteinen toimintaterapia

Eläinavusteinen toimintaterapia

Animal-Assisted Therapy (AAT) eli eläinavusteinen terapia on ammattilaisen toteuttamaa terapiaa, jossa tavoitteiden saavuttamisen välineenä on lemmikkieläin.

AAT on ympäri maapallon hyväksi havaittu menetelmä esimerkiksi psykiatristen ja neuropsykologisten häiriöiden, kuten ADHD ja autismin kirjon häiriöiden kuntoutuksessa. Eläinavusteisesta toimintaterapiasta on apua myös tuki- ja liikuntaelin, sekä neurologisten sairauksien kuntoutuksessa.

Eläinavusteinen toimintaterapia on hyödyllistä kaiken ikäisille. Eläinten kanssa voidaan harjoitella lukuisia taitoja ja valmiuksia erilaisin menetelmin. Eläimen ja ihmisen välinen vuorovaikutussuhde voi parantaa esimerkiksi kognitiivista oppimista, sosiaalisia vuorovaikutustaitoja ja itsetuntoa. Hevosen selässä tehtävät harjoitteet kehittävät muun muassa tasapainoa ja kehonhallintaa.

Meillä FYSIO 2000:lla terapiaeläiminä työskentelevät hevoset Onni ja Jekku, ponit Jaska ja Helmi, Otto-koira, puput Leino ja Irma sekä kissat Uuno ja Nestori. Eläinavusteinen toimintaterapia toteutetaan pääasiassa Tuurin Tallilla, kotikäynneistä sovitaan erikseen.