Eläinavusteinen toimintaterapia

Eläinavusteinen toimintaterapia

Animal-Assisted Therapy (AAT) eli eläinavusteinen terapia on ammattilaisen toteuttamaa terapiaa, jossa tavoitteiden saavuttamisen välineenä on lemmikkieläin.

AAT on ympäri maapallon hyväksi havaittu menetelmä esimerkiksi psykiatristen, neuropsykologisten häiriöiden, kuten ADHD ja autismin kirjon häiriöiden, tuki- ja liikuntaelin, sekä neurologisten sairauksien kuntoutuksessa. Eläinavusteinen toimintaterapia on hyödyllistä kaiken ikäisille ja eläinten kanssa voidaan harjoitella lukuisia taitoja ja valmiuksia erilaisin menetelmin. Eläimen ja ihmisen välinen vuorovaikutussuhde voi parantaa esimerkiksi kognitiivista oppimista, sosiaalisia vuorovaikutustaitoja ja itsetuntoa. Hevosen selässä tehtävät harjoitteet kehittävät muun muassa tasapainoa ja kehonhallintaa.

Meillä Fysio2000:lla terapiaeläiminä työskentelevät hevoset Jussi ja Onni, ponit Jaska ja Helmi, Otto-koira, Täplä-kissa ja puput Leino ja Irma. Eläinavusteinen toimintaterapia toteutetaan pääasiassa Tuurin Tallilla, kotikäynneistä sovitaan erikseen.