Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapian tavoite on eläimen liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitäminen

Suomessa on elänfysioterapeutteja koulutettu jo pitkään. Yleensä eläinfysioterapeutit ovat pohjakoulutukseltaan fysioterapeutteja, jotka oman eläinrakkautensa vuoksi ovat hakeneet lisäkoulutusta eläinpuolelta.
Eläinfysioterapiaa annetaan hevosten ohella myös muille eläimille. Terapiassa eläin katsotaan kokonaisuutena.

Terapiassa seurataan eläimen liikkumista, haastatellaan ratsastajaa/ajajaa/omistajaa, tutkitaan käsin, hoidetaan sekä annetaan mahdolliset jatkohoito-ohjeet. Käytännön työkaluina on manuaalinen eli käsin tehty hieronta, mobilosointi, venytykset, liikehoidot sekä kipusähköhoito. Nyt Fysio 2000 on käytössään myös ShockWave -laite, jolla hoitoja annetaan myös hevosille.

SW on hyvä apu hevosille, jotka kärsivät kroonisista  jänne- ja lihasvammoista, akuuteista jännevaurioista, lihasrevähtymistä ja -venähdyksistä. Käytännössä suurin osa hevosista sietää koneen tuoman naputtavan äänen sekä lihasta/jännettä muokkaavan käsittelyn. Mikäli hevonen on arka äänille voi korvat sulkea palloilla/hupulla tai tarvittaessa voidaan turvautua myös hevosta rauhoittavaan suun kautta annettavaan rauhoituspastaan.

Hinnasto

Fysioterapia/ hevoshieronta 40-60 min: 60 € + 0,45 €/km

ShockWave -hoito 30 min: 80 € + 0,45 €/km

Tutkiminen, mahdollinen hieronta ja ShockWave -hoito 45-75 min: 100 € + 0,45 €/km

Hinnat sisältävät ALV 24%

 

HUOM! Yleensä ensimmäisellä hoitokerralla hevonen tutkitaan, tehdään kevyt hieronta sekä hoidetaan SW:llä sille soveltuvat kohteet. Seuraavilla SW-kerroilla yleisimmin riittää noin 30 min hoitoaika.

Kysy tarjous, mikäli tallissa useampi hoidettava hevonen.

Kiinnostuitko eläinfysioterapiasta?

Ota yhteyttä niin katsomme oikean ratkaisun teidän tarpeisiinne.