Asiakastarina: Laitetaan Juhani kuntohon

Asiakastarina 

Laitetaan Juhani kuntohon

Elämäntaparemontti ei tapahdu hetkessä, päivässä eikä viikossa. Motivaation tulee olla itsellä kohdallaan, tahtotila ja kannustus oikeanlaista jolloin tulokset ovat positiivisia ja pitkäaikaisia. 

Juhani on käynyt jo kerran aikaisemmin FYSIO 2000 kehonkoostumusmittauksessa. Fysioterapeutti Sirpa Harju ohjeistaa Juhania mittauksessa

Ilmajokinen Juhani Yli-Karjanmaa (39) oli pitkään ollut työttömänä, ja hänen omasta mielestään työnsaantiinkin vaikutti hänen oma ulkomuotonsa.

Vaikka aikaisempiakin painonpudotuskokeiluja oli ollut, mikään niistä ei tuottanut pysyvää muutosta. Pahimmillaan painoa oli tullut lisää jopa 10kg.

Juhani kuuli ensimmäisen kerran YAZIO -puhelinsovelluksesta keväällä 2019, ja otti sen  käyttöönsä ruokavaliota seuratakseen. Puhelin app.nä toimivan ilmaisen puhelinsovelluksen avulla voi seurata päivittäisen ruokailun kalorimäärää ja pudottaa painoa asettamalla itselleen tavoitteita.

Juhanin tavoitteet ovat olleet alusta saakka maltillisia. Lähtöpainoa oli 179kg, mutta jo pienillä ruokailutottumuksien muutoksilla paino tippui ensimmäisen viikon aikana 2kg.

“Aloittaminen ei ollut vaikeaa, mutta tässä parin viimeisen kuukauden aikana kun en ole liikkunut niin säännöllisesti, huomaan, ettei muutosta painon ole tullut”; kertoilee Juhani ja jatkaa “Tänään tehtiin uudelleen kehonkoostumusmittaus, ja vaikka rasvaprosentti ja ennen kaikkea viskeraalirasva (sisäelintenympärillä oleva rasva) oli pienentynyt, näkyi mittauksesta heti, etten ole liikkunut ja lihasmassa oli jo päässyt pienentymään.
Kun aloitin YAZIO:n käytön isäni aloitti myös, hän painaa nyt reilusti alle 100kg. Tuo yhteinen tavoite ja motivaatio on auttanut myös minua! En halua palata entiseen, arkiset rutiinit ja liikkuminen on paljon helpompaa.”

FYSIO 2000 apu tavoitteiden saavuttamisessa

Mittauksen jälkeen tulokset käydään läpi ja samalla verrataan tämän hetkisiä tuloksia edellisiin.

“Kun olimme päässeet isäni kanssa ruokavaliomuutoksen pariin, hän kysyi minulta haluaisinko kokeilla miltä tuntuisi liikkua ja treenata Personal Trainerin kanssa. Koska olin silloin työtön, olin todella kiitollinen tästä avusta, että sain mahdollisuuden PT-palveluiden käyttöön. Päädyin sitten paikalliseen eli FYSIO 2000, ja olen ollut tyytyväinen niin yritykseen kun henkilökuntaankin. Aina on saanut hyvää palvelua ja moikataan kun nähdään. 

Pieniä asioita, mutta minulle suuri merkitys. 

Fysioterapeutti Jarmo Piiri on toiminut minun FYSIO PT:nä, ja heti alkuvaiheessa on hänen kanssa homma sujunut. Hän on ymmärtänyt ison perheellisen miehen asioita, ollut erittäin huomioonottava eikä sellainen syyllistäjä. 

Toki itse olen sen suurimman työn tehnyt, mutta Jarmo on aina tsempannut ja kehunut kun on edistystä tapahtunut. Hän on ollut välillä sellainen terapeutti kun olen avoimena tilittänyt, mutta se on itselle tärkeää. Voin oikeasti ja vilpittömästi sanoa, että ilomielin jatkan hänen kanssaan matkaa”; Juhani kertoo hymyillen.

FYSIO PT:ssä hyödynnetään Hintsan mallin mukaisesti liikunnan, ravinnon, unen ja palautumisen yhdistelmää. FYSIO 2000 mallia täydennetään vielä fysioterapeutin ammattitaidolla höystettynä esim. tuki- ja liikuntaelin vaivojen huomioon ottaminen on erittäin tärkeää, koska ne voivat olla jopa liikunnan esteenä.
Kun Juhani lokakuussa työttömänä ollessaan pääsi mukaan TVM rahoittamaan hyvinvointivalmennukseen, antoi se lisäbuustia elämäntapamuutokseen, joka täydensi erinomaisesti FYSIO PT.tä. 

Vaikka Juhani on nyt mukana työelämässä, jatkuu hyvinvointivalmennus edelleen, onneksi! Tulossa on tammikuussa FirstBeat hyvinvointianalyysi, jonka tuloksista varmasti pääsemme kuulemaan lisää. Testin tuloksista näemme mikä Juhanin arjessa stressaa, tuleeko liikuttua riittävästi ja kuinka hyvin yöuni palauttaa.

“Koska liikunta on nyt jäänyt pienemmälle osalle arkea, pitää siihen minun kyllä tehdä nyt muutos. Olen aamuihminen, ja päivittäiset rutiinit vaikuttavat paljon tekemiseen. Tarkoitukseni on lisätä nyt liikunta aamuun, käydä kuntosalilla tai vesijuoksemassa. Jarmo tekee minulle uuden kuntosaliohjelman, joka varmasti tuo myös uutta intoa ja vaihtelua saliharjoitteluun”, kertoilee Juhani ja jatkaa vielä “tavoitteni on tulevalle vuodelle, että saisin ainakin pariin kertaan käydä kaupassa ostamassa itselleni pienemmät collegehousut. Pojan kanssa tuossa vitsailtiin, että jos päästäisiin ottamaan meistä yhteinen valokuva vuoden päästä kun täytän 40v., jossa me molemmat mahtuisimme yhtä aikaa minun vanhoihin college housuihin. Pieniä haaveita ja toiveita, mutta ne tuovat elämään sisältöä”, kertoilee Juhani.

Oma avoimuus innostanut myös muita

“Aloituspainoni oli huhtikuussa 179kg ja nyt se oli 150kg, matkaa tavoitteseeni lähemmäs 100kg vielä on, mutta kuten Jarmokin minulle sanoi, olen isokokoinen mies, jolla on lihaksia, niin ihan pientä minusta ei kyllä saakaan! 

Luin FYSIO 2000 blogi -kirjoituksen LPG hoidoista, jossa oli painonpudotuksen yhteydessä tehty kiinteytyshoitoja. Tätä haluaisin kyllä kokeilla! Kuten varmaan monella muullakin painoa pudottaneelle, kiinteytyshoidosta voisi olla apua.

Ja nyt kun LPG -hoitolaite löytyy myös Ilmajoen FYSIO 2000 niin pystyn käydä täällä samalla salikäynnin yhteydessä.

“Olenkin ollut tässä elämäntaparemontissa avoin, jakanut omia kokemuksia ja fiiliksiä. Toisia se varmaan ärsyttää, mutta olen myös saanut positiivista palautetta ja saanut muutaman innostumaan samasta projektista.”

Yhteistyö FYSIO 2000 kanssa antaa meille molemmille hyötyä, mahdollisuuden kertoa ja jakaa kokemuksia, sekä samalla arvokasta tietoa muille samassa tilanteessa oleville tai sellaisille henkilöille jotka ovat ottamassa tätä askelta uuteen elämään” Juhani lisää lopuksi.