Fysioterapian merkitys ennen leikkausta ja leikkausten jälkeen

Fysioterapian merkitys ennen leikkausta ja leikkausten jälkeen

Fysioterapia on saavuttanut merkittävän aseman tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen kuntouttamisessa ennen leikkausta, ja leikkausten jälkeen.
Nykyään pyritään kaikki tuki- ja liikuntaelin vaivat hoitamaan mahdollisimman pitkälle fysioterapian avulla. Aina kuitenkaan tilanne ei ole näin, vaan välillä joudutaan turvautumaan leikkaukseen.

Leikkauksen jälkeen on tärkeää aloittaa säännöllinen fysioterapia turvotuksen poistamiseksi, liikelaajuuden lisäämiseksi, lihasten voiman ja kontrollin palauttamiseksi sekä lihaskiinnikkeiden estämiseksi.

Fysioterapiassa käynti ennen leikkausta lyhentää leikkauksesta palautumista merkittävästi!

Henkilöt, jotka ovat treenanneet hyvän lihaskunnon ennen leikkausta, toipuvat leikkauksesta huomattavasti nopeammin kuin henkilöt, jotka eivät ole liikkuneet säännöllisesti.

Liikunnan puute vähentää aineenvaihduntaa kohdealueella, joka on esteenä nopealle palautumiselle. Leikkauksen jälkeen asiakkaalle jää useasti pelkotiloja, ja epävarmuutta siitä kuinka leikattua aluetta tulisi kuntouttaa.

Fysioterapeutti osaa ohjata kuntoutuksen niin, että palautuminen on nousujohteista ja paluu takaisin normaaliin arkeen ja urheilun pariin nopeutuu. Jossain vaiheessa leikattu alue voi tuntua kivuttomalta, mutta sen kuormittaminen raskaasti ei ole järkevää, tässä fysioterapeutin päätöskyky on erittäin tärkeässä asemassa.

Ilman ammattilaista palataan helposti liian nopeasti normaalin kuormituksen pariin, ja leikattu alue ei sitä kestä.

Meillä FYSIO 2000 on erinomaisia käyttäjäkokemuksia fysioterapian rinnalla käytetyistä laitteista, niin ennen leikkausta kuin sen jälkeen; Compex, GameReady sekä LPG -hoito.

Lue lisää onnistuneesta hoidosta leikkauksen jälkeen, kun lupaava painija Janika Vakkilan polvi opereoitiin ja kuntoutettiin (s.24-25)