Työviikko starttaa yhteisellä liikunnalla

Etelä-Pohjanmaan kauppakamari on pieni tiivis työyhteisö, jossa työntäyteiset päivät seuraavat toisiaan. Aloitimme EP:n kauppakamarin kanssa yhteistyön lähes vuosi takaperin. Henkilöstön hyvinvointiin satsauksen on koettu tuovan kiireiseen arkeen lisää henkilöstön yhteistä aikaa rennommassa ilmapiirissä.

Yhdessä suunniteltu ja räätälöity kokonaisuus takasi 100% osallistujajoukon. Ennen yhteisten liikuntatuokioiden alkua, jokaiselle tehtiin Huco hyvinvointikartoitus sekä FirstBeat hyvinvointianalyysi. Näiden testien tuloksista saatiin hyvä pohja ja alkusysäys liikkeelle lähtöön. Motivaatiota ei osallistujilta puuttunut, vaan innostus oli yhteinen!

Viikko starttaa yhteisellä liikunnalla

Jokainen työviikko aloitetaan yhteisellä liikuntatuokiolla Seinäjoki Areenan kuntosalilta. Koska EP:n kauppakamarin toimitilat sijaitsevat aivan kuntosalin vieressä samassa rakennuksessa, nähtiin tämän myös madaltavan kynnystä osallistumiseen, toki tiiviin työyhteisön luoma positiivinen paineella oli myös osansa. Yhteiset kuntosalitreenit luovat mukavan loivan aloituksen kiireiseen työviikkoon.

FYSIO 2000 fysioterapeutti on mukana kuntosalitreeneissä parin viikon välein. Tällä varmistetaan, että kuntosalilla tehdään oikeita liikkeitä, eikä painoja ole liikaa. Lisäksi fysioterapeutti on tuonut mukanaan aina uusia harjoitteita. “Helposti urautuu tekemään helppoja samoja liikkeitä, joten tämä on ollut todella hyvä juttu!” kommentoi EP:n Kauppakamarista assistentti Amanda Peltola.

Peltola lisää myös kysyttäessä onko hän asettanut itselleen tavoitteita, ettei ole, mutta jos saisi lisättyä toisen liikuntatreenin kiireiseen viikkoon, olisi se mahtavaa!

Uusi vuosi ja yhteiset treenit jatkuvat

Vuosi alkaa kehonkoostumusmittauksella ja yhteisellä treenillä FYSIO 2000 Sorsanpesän hyvinvointiyksikössä. “Mukava päästä tutustumaan FYSIO 2000 kuntosaliin, nyt kun olemme treenanneet täällä Seinäjoki Areenassa niin tiiviisti. Jospa saisi uutta puhtia omaan harjoitteluunkin!” kommentoi toimitusjohtaja Pertti Kinnunen.

Kehonkoostumusmittaus koetaan lisäbuustina liikunnan lisäämiseen. “Jännä nähdä onko treenit tuottaneet haluttua tulosta, ettei vain ole käynyt päinvastoin.” Kinnunen lisää.

Syksylle suunnitellaan myös uusintamittausta FirstBeat hyvinvointianalyysistä. Seurantamittauksella päästään todentamaan, sekä vertaamaan yksilöllisesti stressin ja palautumisen muutoksia vuoden jälkeen.

Yhteyspäällikkö Petra Piironen toteaa vielä lopuksi, että “olisi pitänyt aloittaa liikuntapäiväkirjan pito, kun yhteiset treenit alkoivat. Se olisi kannustanut liikkumaan useammin ja olisi nähnyt konkreettisesti oman liikunnan määrät ja fiilikset”. Vielä ei toki ole myöhäistä, joten ehkä se onkin minun uuden vuoden lupaus!”