Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapialla ylläpidetään urheilijan optimaalista toimintakykyä!

Urheilufysioterapeutti on tärkeä osa urheilijan taustatiimiä. Urheilijan taustatiimiin kuuluvat fysioterapeutin lisäksi yleensä valmentajat, lääkäri sekä muut asiantuntijat.

Urheilufysioterapialla pyritään ylläpitämään ja saavuttamaan urheilijan optimaalinen toimintakyky. Urheilufysioterapeutti toimii valmennuksen tukena. Tavoite on ohjata oikeanlaiseen harjoitteluun ja kehonhuoltoon, jonka avulla on mahdollista ehkäistä urheilusta syntyviä rasitusvammoja. Tarvittaessa urheilufysioterapeutti kuntouttaa ja hoitaa syntyneet urheiluvammat.

 

Urheilufysioterapian osa-alueita ovat ennaltaehkäisy, terapia, hoito ja kuntoutus.

Ennaltaehkäisy sisältää valmennuksen tukena toimimisen vammojen ehkäisemiseksi, esimerkiksi tarkastellaan videoanalyysien avulla suoritustekniikkaa ja sen mahdollisia puutteita. Lisäksi voidaan tehdä lihastasapaino- ja liikehallintakartoituksia. Terapia/hoito sisältää yleensä tuki- ja liikuntaelin fysioterapiaa, hierontaa ja muuta käsittelyä sekä välittömiä toimenpiteitä vammojen yhteydessä. Kuntoutus sisältää terapeuttisten harjoitteiden lisäksi henkistä tukea, jota urheilija tarvitsee saavuttaakseen maksimaalisen suorituskyvyn ja palatakseen takaisin lajinomaiseen harjoitteluun.

FYSIO 2000 moniammatillisen tiimin avulla pystymme ottamaan huomioon urheilijan tarpeet kokonaisvaltaisesti.

Painiliiton Molski -lehdestä sivuilta 24-25 voit lukea tarinan Janikan kuntoutuksesta >>>

Askeleen edellä

FYSIO 2000 on nykyaikainen liikuttaja, jonka asiakkailla on käytössään alansa ammattitaitoisin henkilökunta sekä tuoreimpiin tutkimuksiin perustuvat menetelmät ja työkalut niin treeneissä kuin terapiassakin. 

Pysyäksemme kehityksen kärjessä panostamme henkilökuntamme osaamiseen, tietotaitoon ja jatkuvaan koulutukseen. Meillä on vahva palo tehdä asiat paremmin, terveellisemmin ja aina hymyssä suin. 

Tukena kuntoutuksessa käytössämme on erinomainen välineistö mm. GameReady -kylmäkompressio, Shockwave, LPG, Compex, Lympha Touch sekä MPower.